A halott szállítást törvény szabályozza és ennek betartása, minden temetkezési szolgáltatónak kötelező.

A Pantar Kft. gépjárművei a törvényi előírásoknak megfelelnek. Halott szállítást belföldön és külföldön egyaránt vállalunk. Belföldi halott szállítást 24 órán belül teljesíteni tudunk. Intézményen kívül, illetve háznál történt halál esetén a bejelentést követően rövid időn belül elvégezzük a beszállítás.
Külföldre, vagy külföldről történő halott szállítás esetén különböző hivatalos okmányok ügyintézése miatt a szállítás előzetes időpont egyeztetéssel történik. Részletes információért kérjük keresse fel irodánkat.

A temetőbe szállított halottat az azonosság megállapítása és a halottvizsgálati bizonyítvány üzemeltető részére történő átadása után azonnal el lehet temetni, vagy gondoskodni kell a hűtőben, ravatalozóban történő elhelyezéséről. Abban az esetben, ha a temető üzemeltetője hiányosságot észlel az azonosság vagy az okmányok tekintetében, felfüggeszti az átvételt és értesíti a halottvizsgálati bizonyítványt kiállító orvost, valamint az illetékes intézetet.
Az elhunyt földbe temetéséhez az eltemettetőnek gondoskodnia kell jól zárható, környezetbarát anyagból készült résmentes koporsóról. Földbe temetéshez – fertőző betegségben elhunytak temetése kivételével – fémből, üvegből, műanyagból készült koporsó nem használható. A koporsót temetés előtt le kell zárni.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük